Меню сайта

Фінансова політика у сфері видатків бюджету України

У курсовій роботі вивчається проблематика Державного бюджету як основи фінансового регулювання економіки. Актуальність дослідження основного фінансового плану держави полягає у функціональному призначенні даного документу в державних фінансах, а також у суперечності пропонованих методів бюджетного регулювання в Україні. Значимість дослідження полягає у актуальності вивчення й модифікації бюджетного механізму України.

Метою курсової роботи є з’ясування сутності бюджетування на централізованому рівні, розкриття проблематики бюджетного механізму України. Основними завданнями роботи є: сформулювати й вивчити теоретичне значення Державного бюджету; дослідити виявлені проблеми на стадіях планування й виконання дохідної й видаткової частини Держбюджету та міжбюджетних відносин, порівняти планові й фактичні показники дохідної, видаткової частини, а також міжбюджетних трансфертів; розробити рекомендаційну базу щодо розв’язання виявлених недоліків бюджетного механізму.

Курсова робота складається з трьох розділів. Перший й другий складаються з трьох частин, третій - з двох. У першому розділі розглядається сутність і теоретичне значення Держбюджету для регулювання ринкової економіки. У другому розділі розглядається практичне регулювання бюджетних відносин в Україні на стадіях планування й виконання. У третьому розділі розглядаються напрямки вдосконалення бюджетного регулювання України.

При написанні курсової роботи використовувались нормативно-правові акти законодавчої й виконавчої гілки влади в галузі бюджетування, як то Конституція України, Закони України про бюджети за останні п’ять років, інструкційні матеріали міністерства фінансів тощо. Використовувалась теоретико-практична література: підручники, посібники, періодичні статті провідних фахівців України у сфері державних фінансів, таких як В. Федосов, В. Опарін, Ю. Пасічник, О. Романенко, В. Кодацький, В. Геєць, В. Дем’янишин, М. Кульчицький та ін. Для статистичних ілюстрацій використовувалась інформація з офіційних сайтів Держкомстату, Держказначейства, Національного Банку, міністерства фінансів України.

    Читайте більше

    Фінансові аспекти управління капітальними інвестиціями
    Україна сьогодні знаходиться на шляху всебічних економічних перетворень. За таких умов, налагодження стабільного інвестиційного процесу є справою особливого значення. Становлення і розвиток ринкової системи господарювання потребують принципово нових підходів до організації управління ...

    Соціальний захист населення та його фінансове забезпечення
    На сучасному етапі економічного та соціально-політичного розвитку забезпечення належного функціонування системи соціального захисту населення країни входить до першочергових завдань держави. Адже в умовах, ще не сформованої ринкової економіки, відсутності стабільного економічного зростан ...