Меню сайта

Державний бюджет та державний борг в Україні

Актуальність даної теми полягає в тому, що зараз в Україні гостро стоїть питання про державне фінансування. Зараз окрім того, що існує значний брак коштів у державному бюджеті, Україна має досить великий державний борг. Сучасний розвиток України показує, що саме державний бюджет потребує значних змін на краще.

Бюджетна політика - основа фінансової політики. Державний бюджет України - це головний фінансовий план країни, який віддзеркалює суспільно-економічний стан у державі.

Останнім часом загострилась проблема відповідності між ресурсами держави і потребами у фінансуванні державних програм. Виникнення державного боргу є результатом фінансування дефіциту державного бюджету, який, в свою чергу, відображає перевищення бюджетних видатків над податками, зборами та іншими обов'язковими платежами до бюджету.

У рефераті представлені також останні дані щодо формування державного бюджету України на 2011-2012 рр. Також показана оцінка стану державного боргу України з різних точок хору.

Мата реферату полягає в тому, щоб показати сучасний стан державного фінансування в Україні, а також щоб дослідити стан державного бюджету та державного боргу України на сучасному етапі.

Реферат складається з двох розділів: перший - теоретичний, другий - практичний. В першому розділі представлені теоретичні відомості про державний бюджет та державний борг. В другому розділі показані статистичні дані щодо сучасного стану державного боргу і прогнозів на майбутнє.

    Читайте більше

    Шляхи підвищення фінансової стійкості ТзОВ «Імперія жирів»
    фінансовий стійкість прибуток рентабельність Одним з найбільш суттєвих наслідків переходу України до ринкової економіки стала поява нових механізмів господарювання, які ґрунтуються на принципах повної економічної самостійності підприємств, мінливості зовнішнього середовища, а також високої інт ...

    Аналіз фінансової звітності ПрАТ Коростенський завод ЗБШ
    Проходження переддипломної практики є важливим етапом практичної підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Вона дає можливість пошуку матеріалу для написання дипломної роботи, а також допомагає здобути практичні навички для подальшої роботи та навчання. Метою проходження практики ...