Меню сайта

Фінансовий аналіз діяльності ВАТ Завод ім. Фрунзе

Фінансовий аналіз - це дослідження фінансового стану й основних результатів фінансової діяльності підприємства з метою виявлення резервів подальшого підвищення його ринкової вартості й забезпечення ефективного розвитку.

Проведення фінансового аналізу є актуальним для кожного підприємства, бо за його допомогою можливо оцінити фінансовий стан підприємства та знайти шляхи для оптимізації та покращення його фінансового стану.

Мета курсової роботи - це комплексний фінансовий аналіз ВАТ «Завод ім.Фрунзе» як суб’єкта господарювання та розробка рекомендацій щодо покращення його фінансового стану.

Досягнення мети потребувало розв’язання наступних завдань:

1) Зробити аналіз структури та динаміки джерел формування та напрямів використання фінансових ресурсів підприємства.

2) Провести експрес-аналіз фінансових результатів діяльності підприємства.

) Визначити ліквідність підприємства.

) Проаналізувати фінансову стійкість підприємства.

) Зробити аналіз ділової активності підприємства.

) Провести аналіз рентабельності підприємства.

Об’єктом дослідження курсової роботи є фінансово-господарська діяльність підприємства.

Предметом дослідження виступає процес її аналізу та оцінки.

При написанні курсової роботи аналізувалося безліч джерел, серед яких законодавча база України та навчально-методичні посібники.

Курсова робота складається з двох розділів.

В першому розділі проводиться експрес аналіз фінансового стану підприємства ВАТ «Завод ім.Фрунзе».

В другому - поглиблений аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства.

Теоретичною основою дослідження є загальні принципи об'єктивності, історичності, пріоритету фактів і конкретної істини, що передбачають об'єктивний аналіз подій і явищ на основі науково-критичного використання різноманітних джерел.

При аналізі джерел для виявлення загальних і особливих рис у процесах і подіях було використано загальнонаукові методи: логічний і проблемно-порівняльний, з використанням структурно-функціонального і діалектичного підходів.

Інформаційною базою дослідження виступає фінансова звітність підприємства ВАТ «Завод ім.Фрунзе».

ВАТ «Завод iм. Фрунзе» засновано в 1994роцi на базi «Завод iм. Фрунзе». Пiдприємство працює на ринку виробiв з перфорованого металу бiльше 120рокiв .На сьогодняшнiй день товариство є найбiльшим перфорацiйним підприємстввом України та країн СНД.

    Читайте більше

    Кредитування підприємств та забезпечення кредитів
    В своїй дипломінй роботі ми звернулися до теми “Кредитування підприємств та забезпечення кредитів “ через її велику актуальність в умовах становлення ринкових відносин в Україні. Основною проблемою підприємництва для нашого економічного середовища є відсутність оборотних коштів при ...

    Роль та значення офшорних компаній в системі міжнародного оподаткування
    Третє тисячоліття характеризується стрімким розвитком і поглибленням глобалізаційних процесів, які супроводжуються значними обсягами вивозу капіталу, інвестуванням в різні види діяльності та посиленням міжнародної співпраці. В таких умовах значно зростає і міжнародна, зокрема і податкова ...