Меню сайта

Бюджетна політика України стан та перспективи

Зі становленням України незалежною країною однією з першочергових завдань постало вирішення проблеми формування ефективної державної бюджетної політики і особливо правильного вибору в її складі пріоритетів соціально-економічного розвитку. За часи незалежності України вироблено певні організаційно-правові засади і методичні підходи до формування державної бюджетної політики: щороку приймається закон про державний бюджет, який став основним фінансовим планом держави, прийнято Бюджетний кодекс України, котрий за своїм змістом є фактично бюджетною конституцією України і вирішив багато питань, пов’язаних зі становленням і поступовим покращенням бюджетної системи і бюджетного процесу, зроблено певні кроки на шляху бюджетної децентралізації.

У покращенні бюджетного процесу і бюджетної системи України приймали участь всі гілки влади: законодавча, виконавча і судова. Значним є науковий доробок українських вчених, які багато в чому сприяли вирішенню проблем розробки ефективної бюджетної політики. Це, насамперед, Бабич Л.М., Бескид Й.М., Буковинський С.А., Булгакова С.О., Василик О.Д., Гальчинський А.С., Геєць В.М., Єрмошенко М.М., Кириленко О.П., Кравченко В.І., Луніна І.О., Міщенко В.І., Науменкова С.В., Огонь Ц.Г., Опарін В.Н., Павлюк К.В., Пасічник Ю.В., Полозенко Д.В., Радіонова І.Ф., Сало І.В., Соколовська А.М., Жовтяк Є.Д., Юрій С.І. В їх роботах запропоновано вирішення багатьох проблем удосконалення бюджетного процесу і бюджетної системи в Україні. Однак вирішення проблеми формування ефективної державної бюджетної політики залишається некомплексним.

Об’єктом курсової роботи є процес формування державної бюджетної політики.

бюджетна політика україна

Предмет дослідження - розробка і обґрунтування механізму формування державної політики в Україні з врахуванням зарубіжного досвіду.

Метою курсової роботи є розробка теоретичних і методичних положень і засад механізму формування державної бюджетної політики в Україні.

. Згідно з поставленою метою в роботі було визначено наступні задачі:

2. обґрунтувати в теоретичному аспекті засади функціонування бюджетної політики країни;

. визначити і обґрунтувати основні реалізації бюджетної політики;

. дослідити практику формування державної бюджетної політики в Україні;

. визначити пріоритети державної бюджетної політики України у перехідний період;

. визначити засади удосконалення та перспективи розвитку бюджетної політики держави.

Дослідження проводилося з використанням діалектичного методу пізнання, логічного і історичного методів, порівняльного аналізу, економіко-статистичного методу, методу аналізу і синтезу.

Інформаційну базу дослідження становили законодавчі та нормативно-правові акти з питань бюджетної політики. При написанні роботи проаналізовано монографії та статті вітчизняних і зарубіжних авторів з питань бюджетного регулювання.

Курсова робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку та списку використаних джерел, який містить 31 положення.

    Читайте більше

    Фінансово-господарська діяльність ТОВ Чернівці Поліхімбуд
    На сьогодні в Україні відбувається інтенсивний і досить стрімкий розвиток ринкових механізмів, що вимагає від підприємств та фірм детального дослідження впливу всіх елементів системи господарювання та їх впливу на розвиток підприємництва загалом в державі. Виявлення ключових аспекті ...

    Кредитні картки
    В отанні часи банками приділяється велика увага до операцій з використанням пластикових карток. Одною з причин такої уваги є зміни, які зараз відбуваються на ринку банківських послуг. Стартовий період розвитку банківських структур в нашій країні близький до завершення. Цей період характе ...