Меню сайта

Робота Управління статистики в Сумській області

Звіт по переддипломній практиці містить характеристику управління статистики в Сумській області вцілому та відділу статистики фінансів, опис специфіки його роботи. Під час проходження практики в фінансовому статистичному відділі я ознайомилась з основами фінансової звітності підприємств, а також з методами оброблення статистичних фінансових данних.

Слово "статистика" походить від латинського слова status - становище, стан явищ. Спочатку займалася описовою діяльністю, наприклад описом державного устрою (інша назва державознавство). Статистика як наука виникла в другій половині 17 століття. Термін статистика в науковий обіг ввід в 1746 році німецький вчений, професор філософії і права Генріх Авенхаль. В сьогоднішньому розумінні статистика це: 1) цифри, статистичні дані; 2) статистична практика (діяльність статистичних установ, що збирають і обробляють статистичну інформацію); 3) наука. Статистика це і окрема група статистичних методів.

В першому розділі звіту описана загальна структура Управління статистики в Сумській області, основні завдання даної організації та законодавчі положення, що регулюють роботу управління.

Об`єктом дослідження під час практики була поточна робота працівників відділу статистики фінансів, результати даного дослідження представлені у другому розділі звіту.

Предметом дослідження стала фінансова інформація, що подають підприємства міста Суми та Сумської області. Тому в третьому розділі представлена методика заповнення фінансової звітності для підприємств України.

    Читайте більше

    Аналіз фінансового стану торгового підприємства ТОВ Агрохімресурс
    Фінансовий стан є важливою характеристикою фінансової діяльності підприємства. Він визначає конкурентоспроможність підприємства і його потенціал в діловому партнерстві, є гарантом ефективної реалізації економічних інтересів усіх учасників фінансових відносин : як самого підприємства, так ...

    Процес пошуків та впроваджень резервів поліпшення фінансових результатів в ПОСП Зірка
    В умовах ринкових відносин, більшість підприємств за основну мету ставлять одержання прибутку. Прибуток підприємства багато в чому залежить від ціни продукції та витрат на її виробництво. Ціна продукції на ринку є наслідком взаємодії попиту та пропозиції. Під впливом законів ринкового цін ...