Меню сайта

Робота Управління статистики в Сумській області

Звіт по переддипломній практиці містить характеристику управління статистики в Сумській області вцілому та відділу статистики фінансів, опис специфіки його роботи. Під час проходження практики в фінансовому статистичному відділі я ознайомилась з основами фінансової звітності підприємств, а також з методами оброблення статистичних фінансових данних.

Слово "статистика" походить від латинського слова status - становище, стан явищ. Спочатку займалася описовою діяльністю, наприклад описом державного устрою (інша назва державознавство). Статистика як наука виникла в другій половині 17 століття. Термін статистика в науковий обіг ввід в 1746 році німецький вчений, професор філософії і права Генріх Авенхаль. В сьогоднішньому розумінні статистика це: 1) цифри, статистичні дані; 2) статистична практика (діяльність статистичних установ, що збирають і обробляють статистичну інформацію); 3) наука. Статистика це і окрема група статистичних методів.

В першому розділі звіту описана загальна структура Управління статистики в Сумській області, основні завдання даної організації та законодавчі положення, що регулюють роботу управління.

Об`єктом дослідження під час практики була поточна робота працівників відділу статистики фінансів, результати даного дослідження представлені у другому розділі звіту.

Предметом дослідження стала фінансова інформація, що подають підприємства міста Суми та Сумської області. Тому в третьому розділі представлена методика заповнення фінансової звітності для підприємств України.

    Читайте більше

    Податок на доходи фізичних осіб
    Податки - це фінансова категорія, яка впливає на економічні явища та процеси розвитку суспільства. Вони, як знаряддя перерозподілу доходів юридичних та фізичних осіб, є обов'язковим атрибутом держави незалежно від моделі та політики її розвитку. Це дуже небезпечний інструмент у розпорядже ...

    Облік, аналіз і аудит податку на додану вартість
    Актуальність дослідження. Податок на додану вартість вважається найбільш досконалою сучасною формою непрямого оподаткування і відіграє важливу роль у системі державних фінансів у більшості розвинених країн світу та країн з перехідною економікою. Сам факт його запровадження в Україні можна ...