Меню сайта

Управління формуванням прибутку підприємства

Сьогодні при постійному трансформуванні економіки країни, нестабільності фінансового сектора вкрай важливо максимально використовувати усі наявні резерви підприємств для забезпечення їх конкурентоспроможності. А тому сучасна стратегія діяльності підприємств вимагає нових підходів до поведінки на споживчому ринку, підвищення рівня взаємовідносин з постачальниками товарів та споживачами, організації господарської діяльності, управління підприємствами тощо.

За сучасних умов для підприємства важливими питаннями є розширення чи скорочення виробництва та реалізації продукції, зростання норми прибутковості, спрощення податкового, фінансового та бухгалтерського обліку, що викликають потребу в дослідженні вказаних проблем. Особливу увагу сьогодні для більшості субєктів господарювання необхідно приділяти управлінню формування прибутку підприємства, шукати можливіц джерела отримання прибутку та визначати оптимальні напрями його використання.

Зважаючи на те, що значна кількість українських підприємств сьогодні не займається аналізом своєї фінансової діяльності, не аналізує ефективність формування та використання прибутку, у діяльності таких суб’єктів господарювання виявляються проблем із утворенням прибутку, ы як результат - зниження ефективності їх діяльності.

Метою дипломної роботи є проведення комплексного дослідження економічної діяльності та розробка рекомендацій щодо удосконалення управління формування прибутку підприємства та напрями підвищення ефективності його використання

Згідно поставленої мети в дипломній роботі визначені такі завдання:

· визначити теоретичні основи формування прибукту підприємств та основні напрями його використання;

· розглянути економічну сутність та значення прибутку в умовах ринкової економіки;

· провести економіко - правовий аналіз нормативної бази з питань формування прибутку підприємства;

· проаналізувати діяльність ПП «Компанія Вітар»;

· вивчити фактори, які впливають на прибуток компанії віцд операційної діяльності

· конкретизувати основні напрями використання прибутку компанії;

· визначити шляхиудосконалення управління прибутку ПП «Компанія Вітар», розробивши стратегію використання прибутку та окресливши основні перспективні напрями його використання.

Обєктом дослідження є ПП «Компанія Вітар».

Предметом дослідження є механізм управління прибутком підприємства.

Теоретичною та методологічною основою дипломної роботи послужили фахові літературні, інтернет та інші джерела за темою дослідження, звітність та відомості про діяльність ПП «Компанія Вітар», статистичні дані.

В дипломній роботі використані методи статистичного групування, вибіркові дослідження, порівняльного аналізу, економіко - математичних розрахунків тощо.

Дипломна робота складається з вступу, 3-х розділів, висновків та пропозицій, переліку використаних джерел та додатків.

Обсяг текстової частини дипломної роботи складає 117 сторінок, що проілюстрований 26 рисунками, 9 таблицями, 24 формулами та 10 додатками.

    Читайте більше

    Фінансова політика у сфері видатків бюджету України
    У курсовій роботі вивчається проблематика Державного бюджету як основи фінансового регулювання економіки. Актуальність дослідження основного фінансового плану держави полягає у функціональному призначенні даного документу в державних фінансах, а також у суперечності пропонованих методів ...

    Основні аспекти доцільності залучення корпоративних облігацій
    Суттєву роль у формуванні фінансових ресурсів підприємства відіграють власні кошти. Проте фінансування діяльності лише за рахунок власного капіталу не завжди є не ефективним для підприємства. Тому доцільно є розглядати варіант залучення додаткових коштів за рахунок емісії корпоративних о ...